středa 17. listopadu 2010

3 X 3 JE MEDVĚD … aneb VARIANTA 1

Po delší odmlce, plné pročítání Neuferta (základní knihy o typologii staveb), hledání ideální kombinace množství šaten, sprch, saun, fitness sálů, restaurací a kaváren, plné více či méně bezradného skicování a zabředávání do nepodstatných detailů, předkládám rozpracovanější variantu předchozího příspěvku. Vypadá to, že dále se tato verze nedostane. Pro zachování kontinuity a srozumitelnosti průběhu práce však považuji její zveřejnění za důležité.





















Základním principem bylo pravidelné rozmístění podpor / zdí po celé délce trasy lávky od Karlína do Holešovic, mezi ně v úrovni lávky a pod ní umístění zázemí koupaliště. Zdi mění svou výšku v závislosti na využití na daném místě, jednou se na zdi opalují lidé, jinde po ní chodí jako po schodech či rampě, na dalším místě se vozí děti na skluzavce a rodiče je sledují z nedalekých laviček. 
























Po konzultacích však musím dát za pravdu názoru, že prvky, převzaté z tvaru vodních staveb, nemají moc co dělat na souši -  logika věci musí být zachována. Je také na čase celou věc zjednodušit a "možná" ji i přizpůsobit podmínkám místa, fyzikálním a „státo(s)právním“ zákonům (viz. následující příspěvek).

Žádné komentáře:

Okomentovat